Skip to main content
Mindeord

Lars Bo Krag Møller

28.3.1954 - 31.1.2024

Vor kære ven og kollega Lars Krag Møller gik bort denne måned, alt for tidligt. Han vil være savnet af alle os kollegaer og af de mange patienter, som han gennem tiden har taget sig så ekstraordinært godt af, men selvfølgelig mest af sin kære familie.

Lars blev cand.med ved Århus Universitet 1980, hvorefter han havde turnus i Haderslev. Lars har vist billeder og fortalt om, hvordan han herefter rejste til Zambia og fungerede som ledende læge på et stort distriktshospital mellem 1982 og 1984. Mon ikke det var her hans interesse for kvinders reproduktive sundhed blev vakt? Da han atter rejste hjem til Danmark i 1985, blev han ansat ved Gynækologisk-Obstetrisk afdeling i Esbjerg. Efterfølgende havde Lars sideuddannelse i Psykiatri og Pædiatri, men fra start 90’erne og helt frem til han gik på pension i juni 2023 var Lars ansat ved Gynækologisk-Obstetrisk afdeling på Hvidovre Hospital. Lars var forgangsperson inden for flere felter, og allerede i 1998 blev han ansat 50% i hospitalets Uddannelses- og Udviklingsafdeling. Noget som både kolleger, patienter og hospitalet som institution har haft stor glæde af. Lars var optaget af kvalitetsforbedring og sammen med en tidlig interesse for IT, resulterede det i flere digitale værktøjer som afdelingens læger vil have glæde af mange år fremover. Det er især i denne egenskab, at Lars er en kendt person i det Gynækologiske-Obstetriske speciale både indenfor og udenfor landets grænser, idet han som en af de første oprettede en særlig hjemmeside tilegnet faglige instrukser, anbefalinger og links. Desuden har Lars sat sit præg på Hvidovre Hospital som ansat i Tutorcenteret på hospitalet, som en del af Personalepolitisk udvalg og som formand for Overlægerådet gennem flere år.

Lars var den slags læge som altid vil gå en ekstra mil både for patienter og kollegaer; alle fik hans privatnummer med besked om at give et kald, hvis der var behov. Han havde stor empati og stor forståelse for selv den sværeste patient.

Som menneske var Lars meget tålmodig og det mest positive menneske vi har kendt. Han havde hjertet på rette sted! Selv da han kort tid efter sin pension fik den alvorlige diagnose, var han mest bekymret for alle os andre.

Vi kommer altid til at huske disse ting ved dig, kære Lars.

Du sagde. at vi skulle passe på hinanden, og det vil vi gøre.

På vegne af kollega Benny Kirschner.

Kærlig hilsen Kollegerne på Hvidovre

Kolleganyt